Bridge Measuringvan 531X150

GPR-målinger

GPR-målinger

GPR – Ground Penetration Radar – er en metode til undersøgelse af belægningsopbygning ved hjælp af radar. Kombineret med avanceret software, specifik viden og erfaring i at tolke data, er det muligt at definere belægningstykkelserne i en vejopbygning. Metoden er almindelig i udlandet og anvendes i stigende grad i Danmark.

Fordelene ved GPR-målinger
Man kan nemt og hurtigt få et nøjagtigt overblik over belægningstykkelsen. Metoden er non-destruktiv, hvilket vil sige, at der ikke er brug for de traditionelle opboringer af borekerner, og man undgår at skade belægningen.

Man kan få oplysning om belægningsopbygningen i mange punkter i stedet for få, som med den traditionelle opboringsmetode. Samtidig giver det et endnu mere detaljeret billede af belægningsopbygningen, hvilket sikrer et optimalt belægningsdesign med færre over- og underdimensioneringer og dermed også en bedre udnyttelse af bygherrens midler.

Målinger med GPR
Udstyret måler ved hastigheder op til 110 km i timen, og målingerne foretages derfor med mindst mulig gene for trafikken og optimal sikkerhed for de øvrige trafikanter.

Sweco har udstyret til at foretage målingerne og tilbyder også at udføre registreringer af dybere liggende lag. Desuden kan vi tilbyde supplerende analyser og vurderinger og specifik rådgivning om bæreevne, vedligeholdelsesstrategi, optimering, valg af belægningstype.

Bookmark and Share
Bridge Measuringvan 226X180

KONTAKT

Jens Pedersen
Jens Pedersen
Specialist
+45 8228 1490
JensPreben.Pedersen@sweco.dk